پهپاد نمایه

ارتش جمهوری اسلامی ایران در یک قرارداد بزرگ با وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، به دنبال در اختیار گرفتن هزار فروند پهپاد نظامی است که از جمله بزرگترین قراردادها در جهان محسوب می‌شود.

به گزارش سرویس دفاع و امنیت مشرق، حوزه پرنده بدون سرنشین در حقیقت یکی از مهم ترین پایه های توان دفاعی و بازدارندگی کشورمان در دهه ۹۰ به حساب می آید و در حالی که برای مدتهای طولانی سپاه پاسداران به عنوان متولی و کاربر اصلی این سامانه ها محسوب می شد اما از چند سال قبل ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز وارد این دنیای مدرن و حساس شده که خوشبختانه ثمرات و دستاوردهای بسیاری را برای کشورمان به همراه داشته است.

اگرچه کاربری پرنده های بدون سرنشین در ارتش، ابتدا در نقش هایی همچون اهداف پرنده برای پدافند هوایی بود اما در چند سال اخیر و خصوصا در سال ۱۳۹۹ شاهد جهش چشمگیر و ناگهانی حضور پرنده های بدون سرنشین در نیروهای مختلف ارتش بودیم که اقدامات مهمی مثل رونمایی از پرنده بدون سرنشین کمان ۲۲ یا رزمایش پهپادی ارتش از جمله نکات مهم در این بخش محسوب می شد.

اکنون و در ابتدای سال جدید نیز رونمایی از پرنده های بدون سرنشین انتحاری و مجهز شدن آجا به پهپادهای شناسایی و رزمی مهاجر ۶ در نقش سرکوب پدافند هوایی، از جمله اخبار مهم در این بخش به شمار می رود که نویدبخش اقدامات و اتفاقات بزرگ در این حوزه است.

بیشتر بخوانید:

آغاز یک مأموریت مهم و جدید برای خانواده مشهور پهپادهای ایرانی/ «مهاجر ۶» مهیای سرکوب پدافند هوایی دشمن می‌شود +عکس

ایران با «آرش» دوربردترین پهپاد انتحاری جهان را عملیاتی کرد/ تضمین غافلگیری رادارها و شناورهای دشمن تا شعاع دو هزار کیلومتر +عکس و فیلم

رونمایی از اولین پهپاد ترکیبی ایرانی با ابتکار بزرگ نهاجا/ سبقت «کمان ۲۲» از پردیتور آمریکایی در حمل موشک و غلاف جنگال +عکس

در ادامه این روند نیز ارتش جمهوری اسلامی ایران و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، قراردادی مهم را با یکدیگر به امضاء رسانده اند که بر اساس آن قرار است وزارت دفاع، ۱۰۰۰ فروند پرنده بدون سرنشین را برای ارتش ساخته و تحویل بدهد.

البته در خصوص مدل پهپادهای مورد نظر خبری اعلام نشده و صرفا به این مسئله اشاره شده که پرنده های مورد نظر به زودی به ارتش تحویل داده خواهد شد. شاید بتوان این قرارداد را، بزرگترین سفارش پهپادی در قالب یک قرارداد تا به امروز در صنایع دفاعی کشور به حساب آورد. در عین حال، مسئله سفارش هزار فروند پهپاد و تحویل سریع آن نکاتی را به نظر می رساند که بایستی به آنها اشاره کرد.

عدد رسمی اعلام شده یعنی ۱۰۰۰ فروند پهپاد - از مدل های کوچک تجاری تا گونه های سنگین و بلند پرواز نظامی - برای طراحی، ساخت، تولید انبوه و تحویل فوری نیازمند یک زیرساخت صنعتی و با تجربه بالاست که نشان می دهد با گذشت بیش از سه دهه از آغاز تولید پرنده های بدون سرنشین در کشور، جمهوری اسلامی ایران به صورت رسمی در کنار تعداد محدودی از قدرت های جهانی در حوزه تولید انبوه و کاملا صنعتی پرنده های سرنشین قرار گرفته است. در این کلاس و این تعداد شاید بتوان فقط به نام هایی مثل آمریکا و چین به عنوان رقیب واقعی اشاره کرد.

ارتش به دنبال کدام پرنده های بدون سرنشین است؟

اما سوال مهم و بزرگ در خصوص این قرارداد جدید این است که پرنده های بدون سرنشین مورد نظر ارتش در این قرارداد شامل کدام نوع ها هستند؟ همان طور که اشاره شد خبری در این زمینه اعلام نشده اما می توان در این زمینه به یک سری از حدس ها و گمانه زنی ها را طرح کرد.

پهپاد مهاجر ۶ را شاید بتوان به نوعی یکی از بهترین انتخاب ها در خانواده های بدون سرنشین کشور به حساب آورد. این پرنده بدون سرنشین شناسایی و رزمی با ترکیبی از یک طراحی ساده، توان حمل مهمات مناسب، سرعت و ارتفاع پروازی کافی و در عین حال توان تولید انبوه مخصوصا برای محیط هایی مثل مرز شرقی کشور که در چند سال اخیر ماموریت حفاظت بخشی از آن به ارتش واگذار شده است یک گزینه مطلوب به حساب می آید. این پهپاد در حدود ۵.۵ کیلومتر ارتفاع پروازی داشته و می تواند با سرعت ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت نیز پرواز کند.

این پهپاد توان حمل ۴۰ کیلوگرم محموله را نیز دارد و ماندگاری آن نیز در حدود ۱۲ ساعت است. البته ارتش جمهوری اسلامی ایران پیش از این نیز این پرنده بدون سرنشین را تحویل گرفته و احتمالا با افزایش دریافتی ها، در ماموریت های پایش مرزی نیز استفاده بیشتری از این هواپیمای معروف شود. سال گذشته نیز تعداد قابل توجهی از این پهپاد به نیروی دریایی سپاه تحویل شد.

ایران رقیب نزدیک آمریکا و چین در تولید انبوه پرنده‌های بدون سرنشین نظامی/ ارتش با «۱۰۰۰ پهپاد جدید» آماده انجام بزرگترین حملات پهپادی می‌شود +عکس

پهپاد مهاجر ۶

پهپاد کرار از دیگر گزینه های جالب و مورد توجه برای ارتش است. این پهپاد در ۷ نقش مختلف از رهگیری هوایی، تهاجم زمینی، شناسایی، عملیات انتحاری و ... تولید شده و در سالهای اخیر نمونه های مختلفی از آن به نیروهای مسلح از جمله ارتش تحویل داده شده است. مشخصات اعلام شده این پرنده شامل برد هزار کیلومتر، سرعت حدود ۹۰۰ کیلومتر بر ساعت، محموله قابل حمل حدود ۵۰۰ کیلوگرم و سقف پرواز حدود ۲۵ هزار تا ۴۰ هزار پا(۷۵۰۰ تا ۱۲۰۰۰ متر) در نمونه‌های مختلف بود.

روش بکارگیری این نمونه از «کرار» به صورت پرتاب از روی پرتابگر با یک پیشران راکتی است که پس از اتمام انرژی آن، رها شده و موتور جت خود پرنده روشن می‌شود. این پهپاد از موتورهای جت سری طلوع ساخت صنایع دفاعی ایران بهره می‌برد.

ایران رقیب نزدیک آمریکا و چین در تولید انبوه پرنده‌های بدون سرنشین نظامی/ ارتش با «۱۰۰۰ پهپاد جدید» آماده انجام بزرگترین حملات پهپادی می‌شود +عکس

پهپاد کرار در مدل انتحاری

کمان ۱۲ و کمان ۲۲ دو گزینه مهم دیگر هستند که در ابتدا به صورت نمونه ای توسط خود ارتش توسعه پیدا کرده و نمونه های اولیه آن نیز توسط بخش های صنعتی آجا طراحی و ساخته شده است. این احتمال وجود دارد که با استفاده از توان صنعتی وزارت دفاع در این بخش، تولید انبوه این دو سامانه پروازی به این ارگان محول شده باشد.

 کمان ۱۲ در حقیقت یک پرنده شبیه و هم کلاس مهاجر ۶ است و در جریان رزمایش سال گذشته پهپادی ارتش نیز نشان داد که توان حمل و پرتاب ۴ تیر بمب دورایستا را به مانند سری مهاجر ۶ دارد. مشخصات پروازی این پرنده بدون سرنشین به صورت کلی عبارت است از وزن نهایی ۴۵۰ کیلوگرم، مداومت پروازی ۱۰ ساعته، برد رزمی هزار کیلومتر و حداکثر سرعت ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت.

ایران رقیب نزدیک آمریکا و چین در تولید انبوه پرنده‌های بدون سرنشین نظامی/ ارتش با «۱۰۰۰ پهپاد جدید» آماده انجام بزرگترین حملات پهپادی می‌شود +عکس

پهپاد کمان ۱۲

گزینه بعدی، عضو جدید خانواده کمان یعنی کمان ۲۲ است.   این هواپیمای بدون سرنشین مجهز به محموله‌های رزمی، اپتیکی و جنگالی است و بر اساس مطالبات عملیاتی نیروی هوایی طراحی شده و در مراحل پایانی تولید قرار دارد. پهپاد کمان ۲۲ اولین پهپاد پهن پیکر رزمی کشور است و قابلیت حمل انواع محموله با مداومت پروازی بسیار بالا و بیشتر از ۲۴ ساعت و برد ۳۰۰۰ کیلومتر را دارد که توانایی شناسایی، مراقبت و جمع آوری اطلاعات و عکس‌برداری از اهداف دوردست را دارد و با حمل انواع مهمات هوشمند توان رزمی بالایی به این نیرو خواهد بخشید.

ایران رقیب نزدیک آمریکا و چین در تولید انبوه پرنده‌های بدون سرنشین نظامی/ ارتش با «۱۰۰۰ پهپاد جدید» آماده انجام بزرگترین حملات پهپادی می‌شود +عکس

پهپاد کمان ۲۲

این پرنده بدون سرنشین است یکی از برد بلندترین یا برد بلندترین پهپاد شناسایی/ رزمی ما محسوب می‌شود. در بحث تسلیحات با نگاهی به تصاویر منتشر شده شاهد نصب ۴ تیر بمب قائم، دو تیر بمب یا موشک ناشناخته، یک سیستم شناسایی الکترواپتیکی و یک غلاف در زیر بدنه پهپاد هستیم. به صورت رسمی درباره ماهیت غلاف مورد نظر صحبتی مطرح نشده اما با توجه به اشاره فرمانده نهاجا به محموله جنگالی می توان این احتمال را با اطمینان بالایی مطرح که غلاف مورد نظر حامل سیستم جنگ الکترونیک مدرن باشد.

مشخصا پهپادهایی مثل کمان ۲۲ جزو گزینه های گران قیمت به حساب آمده و در صورت وجود این گزینه در لیست سفارش ارتش تعداد آن زیاد نخواهد بود. این مسئله البته کاملا عادی بوده و در باقی نیروهای مسلح جهان نیز به همین صورت است.

پهپاد هدف یا انتحاری؛ مسئله این است!

در بحث پرنده های بدون سرنشین در تیراژ تولید بالا با کاربرد نظامی و با توجه به تجربیات و دارایی های ارتش تا به امروز دو کلاس مد نظر قرار می گیرد. یکی بحث پرنده های بدون سرنشین هدف است که برای تمرین واحدهای پدافندی و حتی نهاجا کاربرد زیادی دارد. ولی مشخصا با نگاهی به تعداد رزمایش های سالانه در کشور در این بخش ها و حجم کلی سفارش باز هم به نظر می رسد که پهپادهای هدف نیز بخش قابل توجهی از این سفارش را به خود اختصاص نخواهند داد.

به گزارش مشرق، در اینجا به گزینه آخر می رسیم که  آنهم پرنده های بدون سرنشین انتحاری هستند چراکه از اواخر سال گذشته تا به امروز ارتش دو حرکت مهم نیز در این بخش داشته است. گام اول و محکم ارتش در این حوزه رونمایی از پهپاد کیان ۲ و آرش است. پهپاد کیان ۲ به عنوان یک پرنده بدون سرنشین انتحاری قابلیت حمله به طیف زیادی از اهداف زمینی را دارد ولی پهپاد آرش با برد ۱۴۰۰ کیلومتر با داشتن قابلیت ضد رادار توان سرکوب پدافند هوایی و همچنین عملیات ضد کشتی را داشته و برد بلند ترین پهپاد انتحاری جهان به حساب می آید. تولید انبوه این دو کلاس از پرنده های بدون سرنشین، خصوصا مدل آرش توان سرکوب پدافندی و ضد کشتی ارتش را در فاصله های دور به طرز محسوسی تقویت خواهد کرد.

ایران رقیب نزدیک آمریکا و چین در تولید انبوه پرنده‌های بدون سرنشین نظامی/ ارتش با «۱۰۰۰ پهپاد جدید» آماده انجام بزرگترین حملات پهپادی می‌شود +عکس

پهپاد انتحاری آرش

اما در سال جدید، جهاد خودکفایی نزاجا از سری جدید پهپادهای انتحاری خود رونمایی کرد که ترکیبی از یک پرنده مادر و پیشرو و تعداد بیشتری پرنده کوچک انتحاری است. این پهپادها قابلیت بهره گیری از هوش مصنوعی و حملات دسته جمعی ۱۰ فروندی را دارد. این سامانه‌های پهپادی با برد عملیاتی ۴۰ تا ۴۰۰ کیلومتر و هدایت از طریق ایستگاه زمینی، توانایی انهدام اهداف مورد نظر را دارند این سامانه از سر جنگی با وزن پنج تا ۱۵ کیلوگرم  برخوردار است.

ایران رقیب نزدیک آمریکا و چین در تولید انبوه پرنده‌های بدون سرنشین نظامی/ ارتش با «۱۰۰۰ پهپاد جدید» آماده انجام بزرگترین حملات پهپادی می‌شود +عکس

پهپاد پیشرو و ریز پرنده های انتحاری ساخت جهاد خودکفایی نزاجا

با توجه به سایز کوچک پرنده های بدون سرنشین مورد نظر، به احتمال فراوان این پهپادها نیز یکی از گزینه های مهم و اصلی برای تولید انبوه در سفارش هزار فروندی ارتش جمهوری اسلامی ایران به شمار می روند و اضافه شدن حجم بالایی از این پهپادها به ارتش آنهم در بازه زمانی کوتاه، توان آفندی فوق العاده بالایی را به نیروهای مسلح کشورمان اعطاء و توان استفاده از هوش مصنوعی و حملات فوجی آنها، دفاع در مقابل این مهاجم جدید ایرانی را بسیار سخت تر از گذشته خواهد کرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 42
  • در انتظار بررسی: 2
  • غیر قابل انتشار: 23
  • IR ۰۲:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۸
    اگر کشوری حماقت کنه و به سمت درگیری با ایران بیاد این پهبادها در ساعت اول تمام سیستم پدافندی ، جنگال ، شنود و جاسوسی دشمن در سرتاسر منطقه را خواهند زد و بعد سیستم موشکی ما تمام پایگاه های دشمن در سرتاسر منطقه تا ناوها را پشت هم به انواع موشک های نقطه زن بالستیک و کروز با کلاهک های انفجاری 500 کیلوگرمی خواهد بست پرنده دشمن هم فرضا بتونه بلند بشه فرضا بتونه سالم هم برگرده در برگشت تو خیابونای کویت و امارات و عربستان باید دنبال جای فرود بگرده که بشینه پهبادهای بعدی زدنش !!! نه آن پهبادها قابل از بین رفتن و غیرفعال شدن هستند چون در سرتاسر ایران از هر جایی می تونن فوج فوج بلند بشن و نه آن سیستم موشکی قابل مهار و انهدامه چون یا متحرکن می زنن جابه جا می شن یا از دل زمین و کوه ها شلیک می شن شناسایی هم بشن تو اون عمق قابل انهدام نیستند سیستم فرماندهی ما مدلی طراحی شده که بنابر هر شدت جنگی حتی حمله اتمی به کار خود ادامه دهد بعضی مقرهای فرماندهی ما در اعماقی از زمین هستند که با پدر و مادر بمب ها هم یه آجرشون تکون نمی خوره دقیقا بخاطر همین نبوغ بهترین فرزندان مردم ، دشمن گزینه نظامی را کنار گذاشته و دنبال ضربات اقتصادی رفته و موفق هم بوده ای کاش اقتصاد ما هم دست نخبگان انقلابی و شایسته ها بود که می اومدن فکر همه جاشو می کردن و پلن به پلن می چیندند که پلن اول ما چیه نشد پلن دوم چیه پلن سوم چیه و ... مثل قصه نظامی ما که بهترین فرزندان ملت ، بهترین فرزندان ایران و تاریخ ایران فکر همه جاشو کردن جوری که آمریکا حالا صلاح می بیند که کم کم از منطقه خارج شود با آرزوی اینکه اقتصاد ما هم دست نخبگان انقلابی و شایسته ها بیفته چون کشور ما با این همه پتانسیل نباید انقدر از تحریم ها اثر بگیرد .
    • NL ۰۶:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۸
      65 5
      بسیار عالی. انشاءالله
    • IR ۰۸:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۸
      21 56
      آره..شیر آبم باز.....
    • IR ۰۹:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۸
      34 13
      دشمن گزینه نظامی را کنار نگذاشت، داعش گزینه نظامی آمریکا بود که الحمدلله با مدیریت مرد میدان شکست خوردند
    • خطاب به 2:37 IR ۱۰:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۸
      20 34
      خوشم اومد تو توالت بودی ولی دیگه بیا بیرون 3 ساعت گذشته ! خخخخ واقعا با خودتون چی فکر میکنین ؟! ( برای بقیه عمرت از خدا طلب مغز کن ) آدمی که ساعت 2:37 بخوابه مثه تو هذیون میگه دیگه خطاب به 2:37
    • بابک IR ۱۰:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۸
      15 4
      عالی عالی کاملا درسته
    • علی IR ۱۰:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۸
      93 37
      خوشم اومد تو توالت بودی ولی دیگه بیا بیرون 3 ساعت گذشته ! خخخخ واقعا با خودتون چی فکر میکنین ؟! ( برای بقیه عمرت از خدا طلب مغز کن ) آدمی که ساعت 2:37 بخوابه مثه تو هذیون میگه دیگه خطاب به 2:37
    • IR ۱۰:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۸
      18 3
      تا این مملکت از خائنان و وطن فروشان و .. هست. مقرهای زیرزمینی بدرد نمیخوره مگر تاسیسات نطنز زیر زمین نبود چرا منفجر شد؟
    • خطاب به ۱۰:۴۲ IR ۲۲:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۹
      7 4
      لعنت بر منافقین پلید این جوجه ها کجان من نمی بینیم
    • مصطفی IR ۱۶:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۲/۳۱
      4 9
      توصیه می کنم یکم هم در مورد قدرت پهپادی ‌‌‌‌‌‌و هوایی و موشکی و پدافندی و افندی همین همسایگان ما مطالعه کنی و از قابلیت های f22 و f35 اگاه بشی درسته ما در هر جنگی اگر آمریکا روبرومون نباشه میتونیم دفاع کنیم ولی قضیه آمریکا فرق داره ‌‌.د هر جنگی در مقابل آمریکا بعد از ۲۴ ساعت توان شلیک یک موشک و حتی بلند کردن یک پهپاد نخواهیم داشت . توضیحاتش بسیار مفصله و نیاز به ساعتها مطالعه داره که شما اهلش نیستی.اگر آمریکا گزینه نظامی رو فعال نمی کنه به خاطر اینه که ما دقیقا در پلن امریکا بازی میکنیم و بودن ما براش لازمه.
  • احمد NL ۰۳:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۸
    52 18
    مشرق میگم تو چیت از بقیه خبرگذاریا کمتره که اونا میتونن با فلان فرمانده صحبت اختصاصی کنن ولی شما مشرقیا نمیتونید؟ بابا یه صحبت با وزیر دفاع یا مقام مربوط بکن درباره قاهر که کی پروازشو میبینیم. قبلا درباره قاهر خبرگذاشتی ولی نگفته که کی پرواز میکنه.
    • IR ۱۲:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۸
      19 7
      مشرق و جز آدم حساب نمی کنند
    • IR ۲۲:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۸
      6 4
      قاهر یه طرح ازمایشی بود و فکر نکنم بتولید برسه بنا بگفته یکی از فرماندهان نیروی هوایی و بگفته اون تو کشورای دیگه هم از بین 500 تا طرح ازمایشی 40..50 تاش بتولید رسیدن..فعلا پهپادای نیمه سنگین و سنگین بسازیم و تیراژ همین کوثر و صاعقرو بالا ببریم خوبه تا زیرساختا وموتور توربوفن نیمه سنگینمون اماده بشه و بعد بریم بسمت جنگنده های 4.5..5 و 5+..
  • فاطیما US ۰۴:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۸
    61 16
    از همینا چندتا بفرستین بزنه ماشین نتانیابو رو منفجر کنه یه خاورمیانه راحت بشه
    • IR ۰۸:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۸
      20 4
      مسئله شخص نیست مسئله طرز فکر هست
  • IR ۰۴:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۸
    32 13
    خیلی هم خوب ولی چه خبر ازجنگنده سوخوی ۳۰؟
    • AT ۰۰:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۱
      5 2
      در آینده ای نه چندان دور جنگنده-بمب افکن با سرنشین به تاریخ خواهد پیوست.»در جنگ های کنونی و آینده،کشوری پیروز خواهد بود که بیشترین و پیشرفته ترین پهپادها را همراه نیروهای ورزیده و کاربلد در اختیار داشته باشد.
  • رحمت خاکنژادچلک IR ۰۴:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۸
    42 3
    عالی بود
  • مهرناز IR ۰۵:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۸
    23 4
    وضعیت دفاع وپشتیبانی کشور هرچه قوی تر " عامل استقلال بیشتر کشور خواهد شد " دیگر کشورهای غربی " ایران را لقمه چرب واسانی نخواهند دید " تا بخواهند از گلویشان پائین ببرند" برای چپاول همان کشورهای عربی برایشان کفایت کند.
  • ۰۶:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۸
    17 8
    همه اینها وقتی درست کار میکنه که نیروی ایمان در مردم قوی باشد و گناه قطع شود
  • IR ۰۷:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۸
    19 5
    بهترین پهپاد برای پایش مرز ومنهدم کردن لانه تروریستها در شب وروز با دقت بسیار بالا پهپاد کمان ۲۲است که تولید انبوهش ارزشمند است
    • IR ۱۰:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۸
      6 3
      حداقل حداقل باید 60 تا از کمان 22 رو تولید کنند. اینکه 10-15 تا بخواد تولید بشه بی فایده ست.
    • IR ۱۵:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۸
      6 4
      160 تا شو دادن دست یه نیرو... 90 تاش دست یه نیروی دیگه است و حداقل 500 تا در دست ساخته
  • مجتبی از زنجان IR ۰۹:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۸
    8 8
    ارتش ایران قوی هستش البته چین و هند هم قدرتمند هستند بلاخره چین و هند بالای 1میلیارد جمعیت دارند الان هند پاکستان چین ازبکستان روسیه ارتش خوبی دارن
  • IR ۰۹:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۸
    6 9
    برای نبرد بزرگ حداقل 100هزار لازمه و5000هزار جنگنده و10میلیون موشک جنگ سختی پیش رو هست اسرائیل داره در غزه جنایت میکنه زیر ساختاشو نابود کرد داره کاری میکنه موشکهای حماس تمام بشه واز پشت سرش خیالش راحت امروز هم جنوب لبنان را زده می خواد با حزب الله هم در گیر بشه خیلی مشکوکه ......لطفا آمریکارا خوب رصد کنید .البته تا شیران ایرانی هستند هیچ غلطی نمیکنند اما احتیاط خوبه
    • IR ۱۸:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۸
      18 2
      مگه نخود لوبیا هست که اینجوری شمارش کردی؟؟! یه آب بزن به صورت ات
    • IR ۰۹:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۹
      4 8
      برو تاریخ جنگ جهانی دوم را بخوان ونبرد بزرگ و ببین آلمان قبل از جنگ چیکار کرد چند هزار هواپیما وتانک زیر دریایی ساخت کمی باهوش باش 35 پایگاه آمریکا اطراف ما 15 کشور همسایه که اکثر وابسطه آمریکا و چشم ددن ما را ندارند و اگر جنگ بشه غرب وشرق علیه ما هست بایکی دو تا موشک کار پیش نمیره همین الن اگر غزه موشک کمی داشت الن تسلیم شده بود با این حجم بمباران خواهش میکنم کمی تاریخ بخوان
    • IR ۰۹:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۹
      4 4
      برای نبرد بزرگ سربازدلیر لازم هست
    • رضا IR ۰۴:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۶
      1 0
      اینایی که گفتی پولش حدقل ده سال بودجه ایرانه چی فکر کردی اینو نوشتی
  • IR ۰۹:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۸
    3 12
    لطفا پهبادهای بزرگ انتحاری درست کنید که وقتیخورد به ناو آمریکایی در جا غرق بشه
    • IR ۱۱:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۸
      6 5
      هرچی کوچکتر(پرسرعتتر بامانور بیشتر کم هزینه تر وتعداد بیشتر ودررادارها نمیاد)
    • IR ۰۹:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۹
      3 2
      در پاسخ دوست گرامی حرف شما درست تعداد زیاد اما کوچک ولی ما مگه می خواهیم بازی کنیم جنگ که شد باید ضربات کوبنده وسریع باشه مشت اول مهمه نمونش غزه ابتدا موشکهایش کوچک بود خسارتی میزد اما به تعداد بود الن فهمیدن باید قدرتش بیشتر باشه نتیجش اسرائیلی ها 10روزه رفتن تو سوراخ زیر زمین میشه با یک غافلگیری کارشان را تمام کرد
    • IR ۱۵:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۹
      8 3
      عزیزم غرق کردن یه لنج هم به زور ممکنه , بعد میگی ناو هواپیمابر؟؟؟ که فقط اندازه برج 25 طبقه طول داره ؟؟ شوخی نکن جانم غرق کردن ناو یه سناریو مسخره هزینه بر هست , در حد بی عمل شدن عالیه
    • رحمت عیدی IR ۲۳:۴۱ - ۱۴۰۰/۰۲/۳۱
      1 2
      یه نگاه به دکترین دفاعیمون بندازید اونوقت میفهمید که قرار نیست هیچ ناو هواپیمابریا امثالهم غرق بشه چون با داشتن سیستم رانش اتمی برای محیط زیست دریایی بشدت مضر هست خصوصا در خیلج فارس یعنی نشت مواد رادیو اکتیو اون دریا رو برای همه منجمله اکو سیستم دریایی غیر قابل استفاده میکنه تا سالهای طولانی،هدف از کار انداختن و تسخیر و بعد در اختیار گرفتن ان است در مورد باقی ناوهای رزمی غیر اتمی اولویت اول همین است نشد بعدش غرقش میکنند،پیش بسوی یک ارتش پیشرفته و مدرن با تکنولوژی گسترده پهپادیِ بومی، ضمنا رژیم اسقاطیل تو کار کوچکترین و ضعیفترین عضو محور مقاومت مونده اونوقت چطور میخاد با محورِ محور مقاومت در بیوفته(این حرف لیبرمن وزیر جنگ سابق اسقاطیله) پس لطفا واقعا واقع بین باشید و اراجیف رسانه های صهیونیستی رو تکرار نکنید
  • IR ۱۰:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۸
    12 5
    به لطف خدا وقتی ایران این همه تجهیزات نظامی دارد از مسئولین عزیز تقاضامندیم سودا گران مرگ و قاچاقچیان مواد مخدر که ملت را دارند نابود می کنند سرکوب کنند . اگر جوان سالمی نباشد چه کسی این همه تجهیزات را باید هدایت کند ؟ یک در صد این تجهیزات را به جنگ با دشمنان داخلی تخصیص دهید و اگر انجام می شود با ارائه گزارش مردم را دلگرم کنید .
  • IR ۱۵:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۸
    2 7
    اتکا به یک یا چند محصول نظامی بشدت خطرناک اگر مهندسین ایرانی بخواهند میتوانند هواپیمای بهتربا هزینه کمتری نسبت به رافائل فرانسوی بسازند.
  • مهدی IR ۱۵:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۸
    5 6
    ما می توانیم پهپاد ها جزو سلاح های اصلی در نبردهای آینده هستن
  • رامتین آرمان زاده IR ۱۸:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۸
    1 3
    واقعا دستشون درد نکنه برای همه زحماتی که تا الان کشیده اند ولی تا زمانی که موتور جهش و توربو فن ها اضافه نشند قدرت پهبادی ما در حد عملیات ها انتحاری می مونه. امید وارم جهش به خط تولید برسه
  • IR ۱۹:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۸
    6 0
    این تعدد و گوناگونی خیلی مناسب نیست، سعی شود طرح های برتر این حوزه گسترش پیدا کند.
  • IR ۱۳:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۹
    1 5
    تعدادی رو ک تکنولوژیش سری نیست رو به کشورای آسیای میانه و شرق هند و آفریقا با قیمت مناسب صادر کنید
  • مغز متفکر IR ۱۲:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۲/۳۰
    4 4
    پس چه خبر از آواکس همه تو دنیا میدونن که آواکس اوجب واجب هستش پس کی میخواهین آواکس بخرین آواکس آواکس آواکس
  • US ۱۴:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۲/۳۰
    5 5
    روی هوش مصنوعی و خلبان خودکار پهپادها بیشتر کار کنید.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس